Чедо Симић је рођен 6. јула 1960. године у месту Грабик Илова у општини Прњавор. У чин ђакона је рукоположен у месту Међеђа 13. јула 1983. године, а седам дана касније у чин презвитера у месту Брезичани у општини Приједор. Дужност парохијског свештеника је обављао у више места. Добио је чин протонамесника.

У Епархију банатску долази из Епархије бачке 2005. године и бива постављен за пароха при нашем храму. Умировљен је 2017. године.

Уснуо је у среду, 15. маја 2024. године, у својој 64. години.

ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА

Заупокојена Литургија је служена саборно у нашем храму у петак, 17. маја 2024. године, у 9 часова. Началствовао је Архијерејски намесник панчевачки протојереј-ставрофор Радослав Радмановић, саслуживали парох у панчевачком насељу Младост протојереј Новица Тодоровић, пароси при нашем храму протојереј Слађан Тубић и протонамесници Душан Грујић и Милош Пешић, као и ђакон Александар Билић из Новог Сада.  

Беседу је протонамесник Душан Грујић завршио речима:

„Овај добри свештеник, овај добри Хришћанин, који данас креће у Небески свет, пример је самопожртвовања, како и на који начин носити крст – који му је од Бога поверен – честито, поштено и достојанствено. Нема сумње, браћо и сестре, сада Анђели Небески с радошћу дочекују нашег брата у оном свету, и уводе га у Небеско Царство, којег нека Свемилостиви Господ и нас удостоји молитвама нама драгог оца Чеде, а Христу Васкрсломе нека је слава у векове векова. Амин.“

СВЕШТЕНИЧКО ОПЕЛО

У 11 часова истог дана је у нашем храму одслужено свештеничко опело над протонамесником Чедом Симићем у којем је учествовало 19 свештеника и ђакон. Началствовао је, као и на Литургији, Архијерејски намесник панчевачки протојереј-ставрофор Радослав Радмановић.

Сахрањен је у 13 часова на Новом гробљу у Панчеву. Сем попадије Драгице, ћерки, сина, зета свештеника, снаје, унука и остале родбине, били су присутни пријатељи и верници.