О спомену Светог Оца нашег Саве, првог Архиепископа и Просветитеља српског, Чудотворца (+1236), у суботу, 27. јануара 2024. године, Света Литургија је у нашем храму служена саборно. Причестио се велики број деце.

Високопречасни протојереј-ставрофор Радослав Радмановић, будући да је Архијерејски намесник панчевачки, саслуживао је Његовом Преосвештенству Епископу банатском Г. Никанору у храму Светог Саве у насељу „Младост“, којом приликом је Старешина тог храма јереј Милош Ранисављевић награђен чином протонамесника.

СЛАВСКИ КОЛАЧИ

Поводом Савиндана као Школске славе, колач и жито принеле су Машинска школа и ОШ „Јован Јовановић Змај“.

РЕЦИТАЛ

После Свете Литургије су ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“ отпевали Химну Светом Сави и још једну песму, а затим рецитовали стихове у част Светитеља Саве. Најпре учесницима рецитала,  а потом и свој присутној деци у храму, подељени су пакетићи.

Наредне године очекујемо ученике ОШ „Ђура Јакшић“. Након раздавања нафоре, присутнима су на излазу из храма дељене переце.

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА

Истог дана у дворани Културног центра Панчева од 18 часова, у организацији наше црквене општине и града, одржана је Светосавска академија. Након поздравног говора Старешине нашег храма протојереја Слађана Тубића, беседио је протођакон Младен Ковачевић из Београда. Учествовало је Панчевачко српско црквено певачко друштво, Дечји хор и Подмладак Друштва, као и играчи ансамбла и рецитатори КУД „Станко Пауновић“ НИС-РНП, дуо Ана Ћурчин (вокал и гитара) и Милена Јанчуревић (флаута), те драмски уметници Мирослав Жужић и Младен Вуковић.  

Аутор чланка:
појац Стојан М. Оморац, инж. ел.