„Свештеници Твоји нек се обуку у правду, и свеци Твоји нек се радују.“ (Пс. 132,9)

Њихова Преосвештенства Епископ банатски Г. Никанор (Богуновић) и Епископ ремезијански Г. Стефан (Шарић) служили су, у четвртак 17. септембра 2020. године, о спомену Свештеномученика Петра (Зимоњића), Свету Архијерејску Литургију у нашем храму.

Преосвећеним Владикама су саслуживали Архијерејски намесник панчевачки протојереј-ставрофор Радослав Радмановић,  протојереј Милан Јовановић из Борче, старешина нашег храма протонамесник Слађан Тубић, јереји Владимир Левићанин и Желимир Продановић из Београда (Архиепископија београдско-карловачка), јереј Душан Грујић из нашег храма, јереј Марко Доведен из Банатског Новог Села, јереј Перо Тривунчић из Павлиша, јереј Пајо Тришић из села Цапарде код Зворника (Епирхија зворничко-тузланска), протођакон Игор Станковић (епархијски ђакон из Вршца) и наш парохијски ђакон Радан Шарић.

Беседу о Пророку Мојсеју и Свештеномученику Петру Дабробосанском произнео је духовник Владимир Левићанин. За певницом, појући на Светој Литургији и молитвено учествујући, били су протојереји-ставрофори Стеван Урошев (пензионисани свештеник) и Радослав Милановић из нашег храма, јереј Жељко Младеновић и ђакон Ненад Савић из Преображенског храма, појац Стојан Оморац и теолог на докторским студијама у Риму господин Вид Ерцег, који је и Апостол читао.

На Литургији је у свештенички чин рукоположен наш парохијски ђакон Радан Шарић. Рођен је у Јајцу 18.12.1988. године. Завршио је Цетињску богословију и Православни богословски факултет „Свети Василије Острошки“ у Фочи, на којем је дипломирао са звањем професора теологије. Ожењен је и отац је једног детета. У ђаконски чин је рукоположен у манастиру Војловица 12.1.2019. године. Постављен је био за парохијског ђакона при нашем храму. Ради као вероучитељ у ОШ „Братство-јединство“ и у ОШ „Борисав Петров Браца“.

Новорукоположени јереј Радан Шарић је након Литургије раздао нафору присутним верницима.

Аутор чланка:
појац Стојан М. Оморац, инж. ел.

Напомена:
Овај чланак је са пратећим фотографијама постављен на Епархијском сајту на адреси
https://www.eparhijabanatska.rs/novi-poslenik-na-njivi-gospodnjoj-u-eparhiji-banatskoj/